Yakın zamana kadar, Müslümanlar hangi yiyeceğin helal, hangi yiyeceğin haram olduğuna kolayca karar verebiliyordu. Kur’an ve sünnet bize kolayca anlaşılabilecek kurallar bildirmiştir. Yakın zamanımızda, bizim dışımızda gelişen gıda endüstrisi ise, gittikçe yaygınlaşmış, klasik yiyecek ve içeceklerimiz dahi yeni teknolojilerle üretilir duruma gelmiştir. Hergün yediğimiz ekmek gibi. Bunun yanında bilinmeyen yeni gıda çeşidi ortaya çıkmıştır. Kola, ciklet, ketçap, mayonez ve marşmellov gibi. Bu durum Müslüman tüketiciyi kolayca çözemediği iki soru ile karşı karşıya bırakmıştır:
1.BİZE SUNULAN YİYECEK VE İÇECEKLER HELAL Mİ ?
2.BİZE SUNULAN YİYECEK VE İÇECEKLER SAĞLIĞA UYGUN MU ?
İkinci soruya cevap bulmakta zorluk çekilmiyor. Zira bu konuda müslümanı gayrimüslimi çalışma yapmakta. İnternette bile konuyla ilgili pek çok sayfaya ulaşmak mümkün olmakta. Bu araştırmalarda genellikle, her türlü alerjik astım, kanser bağışıklık sistemi ve çocukların beyinsel gelişimlerine menfi etkiler yapabilecek katkı maddeleri üzerinde durulmaktadır. Maalesef Müslümanların bu sahada ciddi çalışmalarına rastlayamıyoruz.
Birinci soruya gelince, katkı maddelerinin ve endüstriyel gıda maddelerinin ‘Helal mi,Haram mı?’ sorusuna kesin ve tam cevap verebilmek ciddi çalışmaların ve araştırmaların yapılmasını gerektirir.Bunun için İslam ilim adamları, doktorlar, gıda mühendisleri, ziraat mühendisleri, veterinerler ve kimyagerlerden oluşan müslümanlarla işbirliği yaparak ,gerekli ictihatları ortaya koymak zorundadırlar. (GIMDES.org dan alıntıdır.)
Bu nedenle SEÇ SALÇA olarak ürünlerimize helal sertifikası eklemiş bulunmaktayız, güvenle tüketebilirsiniz.
There are no comments