Hakkımızda

SEÇ SALÇA’YLA TANIŞIN

DÜNDEN BUGÜNE SEÇ SALÇA

Seç Salça Balıkesir’in Manyas ilçesinde kurularak ekonomi sahnesinde boy gösterdiğinde takvimler 1992’yi gösteriyordu. İlk kurulduğu yıllarda 2000 ton domates, 1000 ton biber salçası üretimi kapasitesine sahip olan şirket, 2004 yılına gelindiğinde Buldan ailesi tarafından devir alındı. Böylece Seç Salça için yepyeni bir dönemin kapıları da aralanmış oldu. Öncelikle Bursa’nın Karacabey ilçesi Hamidiye köyünde 50.000 metrekaresi açık, 10.000 metrekaresi kapalı alan olmak üzere, toplamda 60.000 metrekarelik bir üretim tesisi ülke ekonomisine kazandırılarak sektörde muazzam bir başarıya imza atılmış oldu. Ardından faaliyete geçirilen 10 milyon dolarlık endüstriyel ve teknolojik alt yapı yatırımı ile 2019 yılı itibariyle günlük 1200 ton domates ve 300 ton biber işleme, yıllık ise 10.000 ton domates ve 4.000 ton biber salçası üretimi kapasitesine yükseltildi.

Seç Salça bugün kalitesine gösterdiği özen ve tüketicisine verdiği güvenle tarıma dayalı gıda sektörünün öncü kuruluşlarından biri oldu. İşini tutkuyla yapan şirket, ürün portföyü ve geniş dağıtım ağı ile Türkiye’nin her bölgesine kaliteli, sağlıklı ve hijyenik ürünleri ulaştırıyor. Şirket, bilgisi, birikimi, teknolojisi ve 50 kişilik uzman kadrosuyla ürünlerini İsveç, Suudi Arabistan, Sudan, Suriye, Irak, Katar, İran ve Afrika ülkelerindeki tüketicilerle de buluşturuyor. “Kaliteyi seçenlere” sloganıyla çıktığı üretim yolculuğuna istikrarlı grafiği, uzmanlaşmış ekibi ve büyüme azmiyle devam eden şirketin hedefi, güncel projelerle ürün skalasını genişleterek global pazar alanlarına ulaşmak, dolayısıyla yeni tüketicileri kaliteyle buluşturmak.